Sjekk Kredittscoren Din | DigiFinans.no

Hva er Kredittscoren din?

Du vil bli kontaktet fra en av konsulentene våre med svar på kredittscoringen.

Vi kan nå beregne din personlige kredittscore

Fyll ut e-post og vi sender deg resultatet til deg innen få minutter

Hvordan kan du forbedre din kredittscore

Det er mange forskjellige faktorer, som bankene kikker på, når de foretar en kredittvurdering og vurderer, hvor på skalaen de skal plassere deg. Her er noen enkle råd, du kan følge for å få en bedre kredittscore. Bemerk, det er ikke noe, du bare kan endre på en dag, men noe du skal holde vedlike i lengre tid.


  • Betal i tide. Så simpelt er det “bare”. Det kan ha negativ effekt på din kredittverdighet, hvis du har ubetalte eller forsinket regninger.
  • Hvis du har kredittkort, sørg for at din kredittgrense ikke er i max hele tiden.
  • Senk ditt forbruk. Bruker du mer penger enn du tjener, eller har du mange utgifter, vil dette også inngå i bankenes vurdering. Jo høyere rådighetsbeløp, du kan fremvise, jo bedre er din kredittscore.
  • Spar opp. Det høres lettere ut, enn det er. Men det er en god ide å spare opp, uansett om du velger å ha pengene stående på en oppsparingskonto eller investere dem i f.eks. fast eiendom.
  • Samle dine lån. Hvis du har lån hos flere låneutgivere, og tar opp mange lån, vil dette også inngå i bankenes kredittvurdering. Det kan derfor være en god ide å undersøke mulighetene for å få samlet dine lån. På den måten kan du både spare på både rente og begyrer. Du kan gjøre det her, på denne siden
  • La vær å søk for ofte. Hvis bankene kan se, at du søker manger ganger, kan dette også ha en negativ effekt på din kredittvurdering. Bruk heller lengre tid på en enkel søkning, så du sørger for at alle opplysninger er korrekte.

Gratis og uforpliktende sjekk av din kreditt verdighet

Her på siden kan du gratis og uforpliktende få svar på, hva din kredittverdighet er. Ved å svare på noen få, simple spørgsmål om deg selv og din økonomi gir vi deg et bud på, hvor skalaen, bankene plasserer deg, når de skal vurdere din kredittverdighet.

Våres beregner er naturligvis ikke tilstrekkelig, men den gir deg et godt fingerpreg om, hva din kredittscore er, og dermed hvor gode dine muligheter for lån er.


Fordelene ved en god kredittscore:

  • Lån til lavere renter
  • Mulighet for større lånebeløp
  • Bedre lånevilkår
  • Lånemuligheter hos forskjellige banker

Hvordan bestemmes en kredittvurdering?

Det er mange faktorer, som spiller inn, når bankene vurderer, om de kan tilby deg lån. Mange tror stadig, at det eneste, som banken kikker på, er ens månedlige inntekt, men det er faktisk et bredt spekter av informasjon, som bankene anvender. Det kan være alt fra hjemmeadresse, fast eller varierende inntekt, om du bor alene eller er samboer, som inngår i vurderingen, når bankene foretar en kredittscore.Hvis du ønsker låne penger

Uansett om du ønsker å oppta et nytt lån, eller skal samle gamle, så er det vigtig å få tilbud fra flere banker. Bankene har forskjellige måter å beregne din kredittscore på. Det kan derfor være forskjell på, hva forskjellige banker kan tilby deg av lån. Det er en god ide å sammenligne lån hos forskjellige banker. Det kan man på en lett måte gjøre med at lånesammeligner som Digifinans, gratis sender din søknad ut til flere banker. På den måten konkurrerer bankene om deg, så du får oversikt over, hva de forskjellige bankene tilbyr deg av lån, renter og gebyrer. Det er Digifinans misjon å gjøre lånemarkedet så gjennomskuelig som mulig, så du som forbruker alled vet, om ditt nåværende lån er det billigste, eller du bør omlegge det til en bedre rente. Du behøver hverken å stille sikkerhet i bil eller bolig. Alt du skal gjøre er å fylle ut en søknad, så undersøker Digifinans dine lånemuligheter. Hvis du vil vite mer eller får bruk for hjelp i søknadsprosessen, så sitter Digifinans kundeservice klar for å hjelpe deg.