Anni sparer over 3000kr i mnd – takk for refinansiering av forbrukslån | DigiFinans.no

Mange nordmenn bruker uforholdsmessig mye penger på nedbetaling av forbrukslån, og ønsker å finne en løsning. Med noen enkle grep er det i midlertidig mulig å få hjelp raskt. Anne fikk økonomien sin i balanse med hjelp av refinansiering. 

Det er enkelt å ha kontroll på personlig økonomi så lenge alt går på skinner og det ikke dukker opp store uforutsette utgifter. Store, uforutsette kjøp må ofte finansieres med butikkenes egne kredittkort eller delbetaling, men renter på disse lån kan være overraskende høye. Et kredittkort eller en delbetalingsordning i seg selv er sjelden et problem, men når ulike lån hoper seg opp, kan situasjonen bli uhåndterbar. 

Luksusfellen uten luksus

Det var en uforutsigbar utgift som opprinnelig fikk meg til å ta opp et lån på 85 000kr til 6% rente», forteller Anne. Det tok ikke mange år før hun måtte ta et lån til, og plutselig hadde hun over 200 000 kr i ulike smålån.

Anne var mye syk i en periode, men etter hvert ble hun frisk og var tilbake i arbeid. Den økonomiske situasjonen hennes ble allikevel ikke bedre, og et stramt budsjett og bekymringer gikk til slutt utover søvn og psykisk helse. Anne fikk hjelp av en god venninne som tipset henne om refinansiering og med hjelp av en lånekalkulator fant de ut at Anne kunne spare mye penger ved å refinansiere sine lån. «Synd at jeg ikke hørte om refinansiering før det gikk så langt», sier Anne.

Raske gevinster ved refinansiering

Nordmenn er vant til å sammenligne priser på flybilletter, hoteller, strømavtaler og så videre, men vi er ikke helt så flinke til å sammenligne forbrukslån. Digifinans samarbeider med over 20 banker og lån, og viser resultatet av sammenligningen basert på beløp kunden ønsker å låne. Anne fylte ut en digital søknad og fikk 13 ulike lånetilbud å sammenligne.

Jeg valgte et lånetilbud med 4,9% rente, forteller Anne. I tillegg fikk jeg redusert mine månedlige kostnader slik at jeg betaler nå 4000kr i måneden istedenfor 7000kr. Å sammenligne lån hjalp meg å få kontroll på økonomien og mer bevegelsesrom i økonomien. Jeg er så glad for at jeg ikke lenger trenger å telle hver eneste krone.

 

Andre artikler du kanskje vil like: