HVOR FINNES DET BILLIGSTE LÅNET PÅ 100.000 KRONER?

kr
år
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Omtrentlig kostnad 0 kr/mnd
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

250000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Det kan enkelte ganger være behov for å søke om lån på 100.000 kroner, og det er ikke alltid din egen bank som kan gi deg det beste tilbudet på markedet. Da kan det være lettere å vende seg til andre lånegivere og finansinstitusjoner. I de senere år har flere og flere långivere gått over til å gi ut tilbud på lån på opptil 100.000 kroner.

Den enkleste måten å sammenligne flere lånetilbud på, er gjennom å fylle ut én eneste søknad gjennom sammenligningstjenesten vår som søker frem flere tilbydere med lånetilbud på 100.000 kroner. Du kan trygt velge ditt favoritt-tilbud da vi kun samarbeider med troverdige finansielle selskaper og banker som forplikter seg til å overholde lovgitte regler.

Vi har allerede hjulpet tusenvis av lånesøkere med søk av lån, og derfor vet vi at forskjellen mellom de ulike tilbudene på 100.000 kroner kan være så stor som f.eks. 8.000 kroner i lånetilbudets kostnader og utgifter. Vår raske og kostnadsfrie sammenligningssøk kan altså gi deg gode fordeler.

HUSKELISTE FOR SØK OM LÅN PÅ 100.000 KRONER

  • Et lån må alltid tilbakebetales inkl. lånets renter og andre utgifter, så tenk deg godt om først om lånebeløpet på 100.000 kroner kommer til fornuftig forbruk.
  • Beregn nedbetalingsplanen din slik at det passer både din livssituasjon og økonomi. Nedenfor finnes et eksempel som viser en nedbetaling på lånesummen 100.000 NOK med ulike låneperioder (f.eks.: 9,5% rente, og etableringsavgift 950 NOK.)
  • Sammenlign lån for finne og sikre et konkurransedyktig pris på lånet, selv om du mener du kun har behov for et raskt hurtiglån på 100.000 kroner hvor lånekostnadene kanskje ikke er i forgrunnen. Avhengig av låneperioden kan prisforskjellen på totalprisen av to lån på 100.000 kroner variere mellom 10.000 – 80.000 kroner.
  • Et passende lånetilbud med gunstige lånebetingelser er dine fordeler da du tar opp lån. Enten du kun er ute etter et raskt lån eller du er på jakt etter en lang låneperiode med lavere avdrag, bør du sørge for at lånet passer nettopp deg. Spørsmål som kan oppstå f.eks om det tar en hel uke å motta lånepengene og hva slags tilleggsinformasjon og vedlegg det er som er påkrevd, belyses nærmere i lånesøknadsprosessen.
  • En pålitelig låneleverandør og engasjert support er noen av forutsetningene for å trygt kunne søke lån. Med vårt sammenligningssøk kan du være sikker på at du låner fra en økonomisk forsvarlig utlåner som respekterer bestemmelser for forbrukervern og eksisterende regler. Vi har lett tilgang til våre samarbeidspartnere, og flere av disse tilbyr til og med gratis telefontjeneste, online- og chat-support.

HVORFOR ET LÅN PÅ AKKURAT 100 000?

Vel, det er jo et fint og rundt beløp. Det er enkelt og greit å forholde seg til på likningen eller i regnskapet. Et lån på 100 000 vurderes som et lån i mellomklassen. Det er høyere enn tradisjonelle smålån som gjerne omfatter lånebeløp opp til 50 000 kroner. Men en nedbetaling av hundre tusen er likevel godt innenfor en romslig normaløkonomi. Kommer det opp i 200 000 skal man gjerne ha en solid inntekt og kanskje også en del selvdisiplin.

Men det skal jo tilsvare formålet, som ikke alltid tilsvarer et rundt og fint beløp. Det er ikke nødvendig å låne mer enn det du eksakt behøver. Du definerer først prisen på lånebehovet ditt, og fyller ut lånesøknaden deretter.

Hvis du trenger 97 500 kroner, vil det kanskje være lettere å skrive en søknad på 100 000 kroner. Ved innvilgelse kan du velge å bruke det overskytende som lommepenger, eller betale det rett tilbake på lånet. Det er nemlig alltid mulig å betale ned litt ekstra når du har mulighet for det.

HVA LÅNER DU TIL?

Det er helt opp til deg når du tar opp et forbrukslån. Det anses som en privatsak. Långiver har heller ikke noe behov for å vite det. Det forholder seg annerledes med et boliglån, hvor det du kjøper faktisk skal være pant for lånet.

Men typisk låner folk 100 000 til inventar ved etablering, oppussing av bolig eller kjøp av bruktbil eller andre kjøretøy. Det kan også være flere utgifter, innkjøp eller regninger som har hopet seg opp. Da kan det være greie å ta opp ett lån for å ha et beløp å forholde seg til når man betaler.

I den forbindelse kan det være flere smålån eller et overtrekk på kredittkort du kunne tenke deg å få samlet i et litt større lån, som kan utgjøre omtrent 100 000 kroner. I så fall anbefaler vi deg å søke om et refinansieringslån.

Lån til refinansiering gis både med og uten sikkerhet. Refinansieringslån uten sikkerhet gis på de samme vilkårene som vanlige forbrukslån, men det tilkommer noen fordeler. Du vil for eksempel kunne få lenger løpetid. Du øker heller ikke gjelden din når du refinansierer. Akkurat det teller positivt hos långiveren som kanskje kan tilby lavere rente enn om du søker et helt nytt lån.

HVOR LANG TILBAKEBETALINGSTID BØR DU HA?

Under ser du en tabell som viser hvor mye du må betale hver måned med ulik betalingstid. Dette kan du bruke som et utgangspunkt. Ta en sjekk av økonomien din, se hvor mye det er realistisk for deg å betale i måneden og velg tilbakebetalingstiden deretter. Vi bemerker at du kan få tilbudt en annen rentesats enn den som er brukt i eksemplet.

Ved kortere løpetid må du betale mer hver måned. Det er naturlig nok. Men totalt vil du betale mindre på lånet. Derfor vil vi alltid anbefale at du betaler forbrukslånet tilbake så fort det er mulig. Som nevnt over kan du betale inn ekstra når du måtte ønske det, og dermed forkorte lånetiden. Noen ber også banken sin om avdragsfrihet på boliglånet for å kunne nedbetale forbrukslånet raskere.

Maks tilbakebetalingstid for forbrukslån er uansett normalt fem år. Det er kun i unntakstilfeller bankene kan gå utover dette. Dette er også påpekt i Finansforskriften som er skrevet av Finansdepartementet. Det vesentligste unntaket er lån til refinansiering. Da kan det i noen tilfeller innvilges lån med opp til hele 15 års løpetid.

SLIK GÅR DU FRAM FOR Å LÅNE 100 000 KRONER

Du vil selvfølgelig ha det billigste lånet. Følgelig bør du søke flere steder. Når du søker gjennom DigiFinans gjør du akkurat det. Vi dupliserer søknaden din og forelegger den for et større antall forbrukslånsbanker.

Du vil dermed få flere svar. Betingelsene vil alltid avvike noe. Selv om de har de samme opplysningene, vil det være nyanser i vurderingene. Det vil være avvik på iallfall noen tiendels prosentpoeng i renten på de ulike tilbudene. Det kan utgjøre en del penger for deg, iallfall når du ser på de totale lånekostnadene.

Når du søker begynner du med det digitale låneskjemaet. Du vil se et spørsmål i skjemaet om du ønsker å refinansiere. Dersom det er formålet, lønner det seg å svare ja på dette. Grunnene til det er de fordelene ved dette vi har anført ovenfor.

Det er også mulig å føre opp en medsøker. Det kan være gunstig å være to som søker om lånet, da det kan være mulig å få innvilget enda høyere lån med to inntekter. Dere kan også komme bedre ut av vurderingen av betalingsevnen, og dermed bli tilbudt lavere rente.

Søknaden vil deretter automatisk sendes videre til vurdering hos de aktuelle bankene. Du kan forvente svar i løpet av rimelig kort tid så lenge det er snakk om forbrukslån. Det er jo ingen panteobjekter som skal sjekkes ut.

Når du velger ditt lån og din långiver, er det de som følger deg opp videre. Du får dokumenter som skal signeres digitalt og det ordnes med overføring av pengene.