Beste Forbrukslån – Sammenlikn her | DigiFinans.no

Det er store variasjoner i betingelser på lån. Ikke minst byr det på store utfordringer å finne det beste forbrukslån. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du går fram for å få de beste vilkårene på lånet ditt.

Problemet er ikke at det er mangel på långivere. Omfanget av forbrukslån på det norske markedet har aldri vært større. Men det kan være måten de vurderer deg på som gjør utslaget. Les videre og finn ut hvordan du blir drømmekunden til forbrukslånsbankene!

Forbrukslån med lav rente

Rentesatsen på forbrukslånet er vel den fremste indikatoren når vi velger det som er best. Da er det som regel også det billigste lånet.

I markedsføringen av lån oppgis både nominell og effektiv rente. Effektiv rente inkluderer også gebyrer som følger med lånet, typisk etableringsgebyr og termingebyr. Det er dette du bruker når sammenlikner. Merk også at effektiv rente vil reduseres med økt løpetid på lånet, ettersom etableringsgebyret da pulveriseres ved å fordeles over flere år. Det er derfor blant annet smålån med kort nedbetalingstid alltid har høy effektiv rente.

Men den nominelle og effektive renten som presenteres av långiveren er alltid bare et eksempel. Det er dessverre ikke slik at du kan se en liste over alle bankene med den rentesatsen de tilbyr deg på det lånet du ønsker å ta opp.

Alle sammenlikningssider, inkludert Finansportalen som blant annet Forbrukerrådet står bak, opererer med eksempler. Ettersom det er så stor for forskjeller på rentene som tilbys etter kredittvurdering, er det relativt sjeldent at eksemplet kan si noe om kostnadene på ditt lån.

Så hva betyr individuell kredittvurdering, og hva kan du gjøre for å komme best ut av denne? Vi kommer til det.

Sammenlikn forbrukslån

Som vi har sett over, vil du ikke få et tilbud før du har søkt og blitt kredittvurdert. For å påvirke resultatet av denne og komme fram til det beste tilbudet, er det to ting du kan gjøre:

  • Tilpasse søknaden til de momentene det legges vekt på i kredittvurderingen
  • Søke flest mulig lån for å sammenlikne deres tilbud til deg.

La oss se på det første:

Hva betyr individuell kredittvurdering?

Det er altså ikke en fastpris til alle som søker om forbrukslån, og det vanskeliggjør sammenlikningen. Tilbudet avhenger av en individuell vurdering av deg som kunde, altså av din finansielle situasjon.

Det betyr at det først og fremst ses det på hvor høy inntekt du har, og hvor mye gjeld du har fra før. Det er kanskje ikke så mye du kan gjøre med dette her og nå, men noen ting bør du være oppmerksom på.

Når du søker skal du være nøye med å få med de aktuelle inntektene. Inntektsopplysningene fra siste tilgjengelige likning vil bli innhentet automatisk ved kredittvurderingen. Men har dette forandret seg siden da, er det viktig å få med endringene. Det kan være provisjon, ekstrajobb, leieinntekter eller stønader fra det offentlige.

Betalingsanmerkninger vil normalt føre til avslag. Kredittscoren din fyker helt til bunns uansett hvor mye du tjener eller hvor lite gjeld du ellers har. Prøv å betal ut denne før du fremmer søknaden.

Til slutt kan du øke inntekten som legges til grunn ved å ta med en medsøker. To inntekter og to låneansvarlige er noe långivere setter pris på. Det er heller ikke unaturlig når det er to ektefeller eller samboere, og lånet er tenkt å brukes til felles nytte.

Å søke mange steder

Ettersom utfallet av kredittvurderingen ikke nødvendigvis er det samme i hver enkelt bank, er det et poeng å få den behandlet av flere instanser. Samme søknad kan få forskjellig resultat på grunn av nyanser i vurderingene.

Det er faktisk ikke nødvendig å sitte oppe hele natta og fylle ut søknad etter søknad. På DigiFinans holder det å fylle i søknaden bare en gang, og den blir videresendt til flere av de fremste forbrukslånsbankene i landet. Ut fra tilbakemeldingene du får, kan du velge ut det aller beste tilbudet. Tjenesten er uten omkostninger for deg.

Beste refinansieringslån

En refinansiering, eller samling, av gjelden, kan for mange være et middel til å få økonomien på rett kjøl. Betaler du på lån, kredittkort og handlekontoer i alle bauger og kanter, ville det både forenkle økonomien din og redusere de månedlige kostnadene.

Vær oppmerksom på at når du søker om forbrukslån til refinansiering gjennom DigiFinans, må du hake av i ja-feltet der du blir spurt om dette. Normalt spørres det ikke om formålet for låneopptaket ved søknad om forbrukslån, men refinansieringslån vil ofte behandles lempeligere enn andre lån.

Det viktigste er at du ikke forøker totalgjelden din ved å refinansiere. I tillegg er det fra det offentlige færre restriksjoner når det gjelder lånebeløp og løpetid.

For å få det beste refinansieringslånet, gjelder det samme som vi har skrevet over om forbrukslån. Se om du kan optimere kredittvurderingen ved for eksempel å kvitte deg med betalingsanmerkninger, og søk flere steder.

Lav rente på forbrukslån

DigiFinans jobber aktivt med å fremskaffe de beste tilbudene på forbrukslån til deg. Men når du fyller ut søknaden er det viktig at du er nøye med å få på plass de nøyaktige tallene, og at du legger ved den informasjonen det bes om. Eventuelt at du er rask med tilbakemeldinger hvis vi ber om avklaringer eller ytterligere spørsmål.

Slik kan vi videreformidle søknaden din til flest mulig potensielle långivere på en mest mulig presentabel måte. Alle banker setter pris på ryddighet.

Dernest starter anbudskonkurransen. Långiverne er selvfølgelig klar over at det er flere som er kontaktet i sakens anledning. Resultatene sende fortløpende til deg, slik at du kan vurdere dem. Vi anbefaler imidlertid at du venter til alle har svart, og ikke kaster deg på det første, som ikke nødvendigvis det beste. Det kan hende det tikker inn et enda bedre tilbud etter hvert.

Du betaler ingenting for jobben vi gjør. Vi vil få en godtgjørelse fra den banken som kommer med det tilbudet du eventuelt ender opp med å akseptere.

 

Andre artikler du kanskje vil like: