Omstartslån | DigiFinans.no

Refinansiering med sikkerhet i bolig ble løsningen for Tor som ønsket å rydde opp i økonomien.

“Prosessen var ekstremt rask - akkurat det man trenger i en slik situasjon”,
beskriver den 37 år gamle mannen fra Vestfold etter å ha fått innvilget et lån med sikkerhet i bolig med hjelp av Digifinans.


Situasjonen Tor henviser til er noe mange kjenner seg igjen i: en stor andel av lønnen går til nedbetaling av ulike kredittkort og lån. Etter et samlivsbrudd hadde kostnader av et liv som singel overrasket Tor som til daglig jobber som selger. “Ting går ikke opp, når man ikke er to lenger,” forteller Tor om bakgrunnen til at han hadde akkumulert 74.000 kr i ulike kreditter.

“Jeg brukte omtrent 7500 kr i måneden på nedbetaling av disse kredittene. Det gikk greit med inntekten min, men jeg ønsket å ta grep og rydde opp i økonomien slik at jeg har mer penger til det jeg vil, for eksempel til reising og uteliv.”

Noen av kredittene hadde rente på nærmere 20%.

Tor søkte om forbrukslån, men var ikke fornøyd med tilbudene han fikk. Noen bank sa blankt nei, mens andre ga tilbud om lån med svært høy rente. Da Tor søkte om et refinansieringslån gjennom Digifinans, fikk han tilbud om en individuell løsning med pant i bolig, slik at han kunne refinansiere alle kreditter til en rimelige rente.

“Jeg faktisk visste ikke at man kan få forbrukslån med pant i bolig - dette fikk jeg først vite da jeg ble kontaktet av Digifinans for å høre om jeg kunne vært interessert.”


Eiendomsprisene i Norge har økt kraftig i de siste årene, og dette ble en viktig del av løsningen Tor fikk på plass. Han nemlig eier en leilighet som har markedsverdi på omtrent 4 millioner kroner, men han har kun 2,3 millioner i boliglån. Dette betyr at han kunne bruke bolig som sikkerhet når han søkte om refinansiering, og på grunn av sikkerheten fikk han også mye lavere rente på lånet: nominell rente er 7,99%.

Tor er tydelig i at han fraråder å ta opp forbrukslån:
“Hvem ville jeg anbefalt refinansiering med sikkerhet i bolig? I utgangspunktet anbefaler jeg ikke forbrukslån til noen, men dersom man allerede har ulike kreditter, er det smart å ta grep og rydde opp - særlig når man kan gjøre det til rimelig rente.”

Rask og skreddersydd løsning

Et refinansieringslån med sikkerhet i bolig er alltid en skreddersydd løsning og hvor mye du kan låne til hvilken rente er avhengig av flere ting, bl.a. verdien av boligen din, hvor mye gjeld du har og hvordan økonomien din er ellers.

“Mange nordmenn bor i en leilighet eller et hus som har økt mye i verdi i de siste årene, og dette innebærer at man har høyere sikkerhetsverdi enn da man kjøpte boligen, og dette kan brukes som sikkerhet ved refinansiering,” forteller prosjektleder Emilia fra Digifinans. Det er oftest best og betydelig rimeligere å rydde opp i økonomien før situasjonen kommer ut av kontroll og inkassokravene begynner å fylle opp postkassen. I verste fall kan man få en betalingsanmerkning som blant annet stopper boligdrømmen.

Digifinans formidler forbrukslån og lån med sikkerhet i bolig fra flere ulike banker. Som forbruker er det alltid gratis for deg å få hjelp av Digifinans, men vi garanterer personlig service og de beste betingelsene når du trenger forbrukslån.RENTEEKSEMPEL: *Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.
Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,95% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.668.466, totalt kr 3.668.466