LÅN 30 000 – DE BESTE ALTERNATIVENE

kr
år
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Omtrentlig kostnad 0 kr/mnd
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

250000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Noen ganger kan et lån på 30 000 kroner løse et problem. Der bufferen allerede er brukt, oppstår det kanskje på nytt behov for likvide midler. La oss se nærmere på hvordan et relativt beskjedent lån på 30 000 kan gjøre tilværelsen lettere for deg, hvordan du søker og hvorledes du best kan innrette deg etter at det er innvilget.

DigiFinans er en lånetjeneste som samarbeider med flere forbrukslånsbanker. Vi har lang erfaring i å veilede personer med kapitalbehov. Det er noen av disse innsiktene vi har ervervet oss, som vi her ønsker å dele med deg.

NÅR DET Å LÅNE 30 000 KRONER KAN VÆRE REDNINGEN

En generell økonomisk leveregel er at du alltid bør ha en månedslønn stående på konto. Det er fordi når du lever på et null-budsjett, altså at alle inntektene forventes å ha forsvunnet på dagen før neste lønningsdag, ikke har rom for overraskelser.

Men den største overraskelsen ville være hvis det ikke dukket opp noen overraskelse. Nødvendige gjenstander går i stykker eller en forventet inntekt uteblir. Noen måneder kan bli uforholdsmessig trange. Der man har penger til å fylle dette hullet, vil livet mye enklere flyte ubekymret videre.

Ellers vil denne ekstraordinære kostnaden, om det er en verkstedregning eller en vannlekkasje som bare måtte utbedres, bidra til at dere kommer generelt på etterskudd med de øvrige betalingene. Det kan være strøm eller husleie, og det vil genere forsinkelsesrenter, purregebyrer eller enn dog inkasso. Dette er noe man helst ikke vil ha.

Det er slike situasjoner man ønsker å forhindre med den såkalte bufferen som tilsvarer en månedslønn på konto. Men det er slik at ikke alle har hatt anledning til å fylle den opp. I en etableringsfase med mange investeringer er det heller ikke så lett. Det kan også være at bufferen, den ene månedslønnen, slett ikke er nok. Det sies at en ulykke sjelden kommer alene, og det stemmer iallfall noen ganger.

Løsningen kan derfor være å ta opp en kreditt i form av et lån på for eksempel 30 000 kroner. Hvis det er det som skal til for å dekke det omtalte hullet, vil det nok være verdt det. Prisen for å slippe en kjedereaksjon hvor du stadig kommer mer på etterskudd med regningene, vil være lav.

PRIVATØKONOMI MED LÅN

Det mest hensiktsmessige er å betale lånet tilbake så fort som mulig. Men det avhenger selvfølgelig av de andre variablene i din økonomi.

Har du pengene klare allerede neste måned, er det ikke noe å vente med. Da betaler du det ned.

Ellers bør du be om en nedbetalingsplan på lånet som står i stil med det beløpet du beregner å ha til disposisjon per måned. Lengre løpetid betyr lavere månedsterminer. Bruk lånekalkulatoren på DigiFinans og eksperimenter med den til du finner løpetiden som passer deg best.

Men vær realistisk. Hvis du tenker det kanskje vil bli litt stramt, bør du sikre med litt lenger tid på nedbetalingen.

Da kan du på den annen side heller betale ned litt ekstra de månedene det går greit. Du kan nemlig alltid betale ned raskere enn avtalt. Hvis du vil ha lengre tid, kan det hende du må søke om det.

Nedbetaling av gjeld regnes av forbrukerøkonomene som en bedre investering enn sparing. Det er selvfølgelig fordi lånerentene er høyere enn de du får på sparekontoen. (Med mulig unntak for BSU). Så har du litt ekstra en måned, lønner det seg også å betale ned på forbrukslån framfor boliglån. Har du flere forbrukslån, gjør du en overføring til det som har den høyeste renta. Kredittkort opererer derimot ofte med høyere rente enn forbrukslån. I så tilfelle er det beste å betale ned dette aller først.

Hvis du har flere forbrukslån og gjeld på kredittkort kan du også vurdere en refinansiering for å få bedre betingelser.

SLIK VURDERES LÅNESØKNADEN DIN

Inngangskriteriene for å søke lån er at du er myndig (helst over 20 år), bor i Norge og ikke har betalingsanmerkninger.

Er disse faktorene på plass, er det neste en vurdering av din økonomi. Den går gjerne under navnet kredittvurdering, og er fast praksis hos alle långivere.

Målet med kredittvurderingen er for å se om de vil gi deg lån, og i så fall hvor mye og til hvilken rente. Dette gir seg uttrykk i form av en kredittscore. Det er med andre ord mye som står og faller med kredittvurderingen.

Kredittvurderingen baserer seg på de tallene du oppgir, jamført med informasjon banken innhenter fra kredittopplysningsforetak. Det er hos kredittopplysningsforetakene det er notert om du har betalingsanmerkninger. Du skal alltid få et gjenpartsbrev fra foretaket når noen har bedt om slike opplysninger om deg.

I kredittvurderingen ser de særlig på inntektens størrelse og gjeldsgrad. Gjeldsgraden er hvor mye gjeld du har fra tidligere sammenliknet med årsinntekten. God inntekt og lav gjeldsgrad er de faktorene som kan gi deg høyest lån og lav rente.

SØK ALLTID FLERE LÅNGIVERE

Dette gjelder mest av alt for forbrukslån. Ettersom rentesatsen blir fastsatt innenfor et ganske stort spekter, kan det være mye å hente på å bruke energi på å innhente det lånetilbudet som har lavest rente.

Alle långivere bruker kredittvurderingen som verktøy, men kommer likevel ofte til litt forskjellige resultater. De enkelte faktorene kan vektlegges forskjellig, og noen har en mer liberal utlånspolitikk enn andre.

Det er ikke dermed sagt at du skal fylle ut et dusin søknader. Du oppnår nemlig det samme med én søknad til DigiFinans. Vårt samarbeid med noen av de mest populære forbruksbankene i landet gjør at vi kan presentere din søknad for flere på en gang.

Vurderingen gjøres i hver finansinstitusjon uavhengig av de øvrige, slik at du får et autentisk tilbud fra hver og én av dem i retur. Antakelig vil dette være god butikk for deg.

Du skal ikke betale noe til DigiFinans i forbindelse med denne tjenesten. Du aksepterer kun det beste av de tilbudene du får forelagt, med de kostnadene som der er oppgitt. Vi får kommisjon fra bankene på grunnlag av antall lån de får tegnet via vår låneformidlertjeneste.

HAR DU EN MEDSØKER?

En annen metode å påvirke kredittvurderingen i din favør, er å stille med en medsøker. En medsøker er gjenre ektefelle eller samboer til hovedsøkeren på lånet, men det kan også være andre familiemedlemmer.

Den ubestridte fordelen her er at det er to inntekter som ligger til grunn, og det er to ansvarlige å forholde seg til dersom den ene skulle få problemer. Det kan være flere prosentpoeng å spare på renten dersom det er to som søker.

HER SØKER DU HOS DIGIFINANS

Du går til søknadsskjemaet vårt. Her oppgir du om du har medsøker, hvor mye du eller dere vil låne, hvor lang nedbetalingstid som er ønskelig og hva lånet skal brukes til.

Personalia og økonomiske opplysninger skal også føres opp. Så må dere ha de aktuelle vedleggene klare til opplasting.

Dere mottar deretter en bekreftelse på at søknaden er mottatt, og at dere vil få tilbakemeldinger fra bankene etter hvert som de vurderer den.