LÅN 35 000 – NÅR DET KAN LØSE PROBLEMET

kr
år
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Omtrentlig kostnad 0 kr/mnd
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

250000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Et lån på 35 000 er et moderat låneopptak, men kan like fullt løse en del problemer for den det gjelder. I denne artikkelen går vi inn på noen karakteristikker med lån i denne størrelsen, og hvordan du kan gå fram for å få de beste betingelsene på det.

Utgangspunktet er alltid at du analyserer lånebehovet ditt. Om det er litt over eller litt under 35 000 er kanskje ikke så viktig så lenge det fyller det hullet du ser for deg. Dernest er det hvor du kan få lånet, og hvilke vilkår du kan oppnå på renter og tilbakebetaling. Men la oss først se litt på beløpets størrelse.

HVA ER EGENTLIG 35 000 KRONER?

35 000 kroner kan være prisen på en rekke forbruksvarer. Vi kan snakke om hvitevarer, datautstyr eller hjemmekinoanlegg. Forbausende ofte får du det du ønsker til rundt trettifem tusen.

Det kan også være familieferien dere ønsker dere i sommer. Legg sammen reise og opphold og se hvordan det korresponderer. Det er selvfølgelig en del variable utgifter som kommer i tillegg, men du kan vurdere om disse går inn i et generelt budsjett. Husk å ta noen forbehold for valutasvingninger når du regner.

Dernest er det oppunder en månedslønn. Hvis du føler at du ligger en månedslønn på etterskudd og kjemper med purringer eller varsler, kan det være omtrent det du trenger for å få det ryddet av veien. Det kan være husleie, strøm, telefon, barnehage, abonnementer og lisenser. Hvis du ellers klarer alt i siste liten, ville det ikke være en velsignelse å plutselig befinne deg i forkant?

LÅNE ELLER SPARE?

Det er alltid et betimelig spørsmål. Er det en vare som skal kjøpes, en feriereise, et bryllup eller nesten hva som helst, er det valg som må tas.

Fra et rent økonomisk synspunkt virker det riktigere å spare opp det aktuelle beløpet for å overføre det kontant, enn å måtte betale det ned med renter i ettertid.

Men det kommer jo alltid an på hvor presserende behovet er. En verkstedregning på familiens bil kan ikke vente i tre måneder på at du sparer opp pengene. Har du fått tilslag på en gunstig restplass i skoleferien, gjelder det nå eller aldri. Så har vi hvitevarer som går i stykker, og så videre. Dette er alle situasjoner hvor du ikke har den nødvendige tiden til oppsparing.

Vi har jo også situasjoner du ikke har lyst til å utsette. Hvis du tenker at et hjemmekinoanlegg vil øke livskvaliteten din, eller at vintersportsutstyret bør kjøres inn i god tid før påske, vil du kanskje forskuttere det med et lån.

LÅNE 35 000 ELLER BRUKE KREDITTKORTET?

35 000 kroner er gjerne innenfor kredittgrensen på et alminnelig kredittkort. Mange finner det lettvint å dra kortet i stedet for å sende en søknad om lån på beløpet. Men er det fornuftig økonomisk sett?

Det generelle rådet her er at hvis du klarer å dekke opp kreditten innen neste forfall, er det helt i orden å bruke kredittkortet. De fleste kort har rentefri utsettelse fram til da. Men hvis du innser at du vil måtte bruke flere måneder, bør du ta deg bryet med å undersøke markedet for forbrukslån. Den løpende rentesatsen på kredittkortgjeld er normalt høyere enn på et forbrukslån i samme størrelse.

Dersom du allerede har en del kredittkortgjeld, kan det også være en god idé å undersøke mulighetene for å refinansiere det med et nedbetalingslån.

HVOR SØKER DU OM LÅN PÅ 35 000 KRONER?

Mens vanlige personbanker synes å vise en minskende interesse for produktet, er det en del forbrukslånsbanker som har spesialisert seg på slike.

Lånene tilbys fra 1 000 kroner og opptil 500 000 kroner. Rentene er høyst variable ut fra kredittvurderinger hos lånsøkerne. Tilbakebetalingstiden er opp til 5 år på vanlige lån, mens den kan strekkes til 15 år for lån som skal brukes til refinansiering av eksisterende gjeld.

Men med et relativt stort utbud av lån fra forskjellige banker, hvordan finner du fram til lånet med de beste betingelsene? Svaret er ganske enkelt at du må søke flere steder.

SØK LÅN FLERE STEDER

Hvis du vil ha de beste betingelsene på lånet ditt, kommer du ikke utenom å søke flere steder. Betingelsene det kan være snakk om er størrelsen på renta, hvor høyt lån du kan få og hvor lang nedbetalingstid.

Ingen bank vil nemlig gi deg noe konkret tilbud før de har mottatt søknaden din, og kredittvurdert deg. Ved søknaden gir du samtidig tillatelse til at finansinstitusjonen innhenter kredittopplysninger om deg. Det betyr blant annet at den gjennom et kredittopplysningsfirma får tilgang til tallene fra de siste tre likningene dine, hvorvidt du har betalingsanmerkninger og hvilke lån og kredittkort som er registrert på deg i Gjeldsregisteret.

Dette sammen med de opplysningene du selv oppgir, og dokumentere, gir grunnlag for en kredittscore. Høy kredittscore betyr at du får høyere lån og lavere rente. En veldig lav kredittscore kan føre til at du får avslag.

Poenget med å søke flere steder er at denne kredittscoren kan beregnes noe forskjellig hos ulike selskaper. For å få tilbudet om det lånet du ønsker med lavest mulig rente, bør du derfor sikte bredt.

Men det er ikke dermed sagt at du må sitte opp hele natta og fylle ut søknader. Du kan overlate det til DigiFinans.

SØK 35 000 GJENNOM DIGIFINANS

DigiFinans yter ikke lån selv, men kontakter bankene i sitt samarbeidsnettverk. Her inngår flere av de best renommerte forbrukslånsbankene.

Det fungerer på den måten at du fyller ut søknaden én gang, og DigiFinans får den oversendt til alle långiverne vi har avtaler med.

Som vi har nevnt har alle bankene sine egne metoder for å regne ut kredittscore og innvilge lån. Ettersom de kan vektlegge de forskjellige faktorene ulikt, er det viktig for deg å finne den perfekte matchen med din økonomiske profil. Det gjør du lettest ved at den blir prøvd et visst antall steder.

Du får oversendt tilbudene etter hvert som bankene har vurdert søknaden din. Derfra står det deg fritt å velge ett av dem eller avslå samtlige. Søknaden er fullstendig uforpliktende. Du skal heller ikke betale noe for tjenesten.

Før du bestemmer deg for å velge et av lånetilbudene, bør du også vente til du har mottatt svar fra alle. I motsatt fall risikerer du at det tikker inn et bedre tilbud i etterkant.

Ved aksept av lån, skal du videre forholde deg til den aktuelle banken. Den vil ordne med at du mottar de relevante dokumentene for elektronisk signering. Når dette er i orden, vil lånebeløpet bli overført til den kontoen som du oppgir.