Lån 65 000 – hva du kan bruke det til

kr
år
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Omtrentlig kostnad 0 kr/mnd
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

250000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

65 000 kroner er egentlig ikke så mye penger, men noen ganger er det akkurat det du mangler. La oss se nærmere på hvilke problemer du kan løse ved å låne dette beløpet, og hvordan du går fram.

Det er for øvrig helt vanlig å ta opp forbrukslån i norske husholdninger. Med en godt strukturert økonomi er det heller ikke noe problem å betjene ved siden av øvrige utgifter. DigiFinans gjør det lettere for deg å finne forbrukslånene med de beste betingelsene.

LÅN 65 000 TIL ET MØBLERT HJEM

Å flytte inn i et nytt hjem betyr også at du trenger noe å sitte på, noe å ligge på og noe å spise ved. Et tv-apparat med de rette dimensjonene hører også med, sammen med litt annen elektronikk.

Men det er kanskje allerede gjort noen investeringer som har tappet sparekontoen og andre tilgjengelige kreditter. Hvis du har kjøpt bolig er det antakelig ganske mye som har gått med til egenkapitalen. Hvis du leier, er det som regel krav om høye depositum.

Er det trangt økonomisk, kan du kanskje få noe av venner eller familie og for øvrig kjøpe noe brukt. Men da får du ikke satt ditt eget preg på hjemmet. Noen investeringer blir det gjerne uansett.

Utover at den nye leiligheten eller huset trenger møbler, kan det også være saker og ting som bør fikses. Litt maling blir det gjerne, og det kan være ting på kjøkken og bad som bør fornyes.

Dette er prisen for å ha et hjem hvor du trives. Det er en investering i hyggelige hjemmekvelder, og en base hvorfra du kan utøve dine foretrukne fritidsaktiviteter. Når du har det bra hjemme hos deg selv, behøver du heller ikke bruke så mye penger andre steder.

ANDRE TING DU KAN BRUKE 65 000 KRONER TIL

65 000 kroner kan være akkurat den eller de månedslønningene du trenger for å komme på fote. Det kan ha vært noen utgiftstunge måneder, med litt minus her og der. Da kan det være hensiktsmessig å gjøre noen grep. Hvis du klarer å dekke noen hull, og ser at du med det gjenvinner den økonomiske balansen, kan det være verdt det.

Nå må du selvfølgelig også forsikre deg om at det ikke er et tilbakevendende problem før du tar opp lån til å løse det. Du skal jo videre betale ned lånet i tillegg til dine faste utgifter. Men når du kommer tilbake etter en herlig sommerferie som har kostet litt, har du jo tross alt noen normalt begivenhetsløse høstmåneder å ordne dette på.

Ellers er det jo mange forbruksgjenstander i denne prisklassen. Hvis du trenger en ny tv, og gjerne kunne tenkt en solid oppdatering, ender du fort opp rundt 65 000. Du kan jo vente til du har spart opp dette, men da må du til gjengjeld klare deg uten noen måneder. Det er et valg som må tas. På den annen side, hvis du har en god tv hjemme holder du deg kanskje hjemme om kveldene i stedet for å gjøre andre ting som koster penger. Det koster tross alt å gå på kino også.

SLIK BETALER DU TILBAKE ET LÅN PÅ 65 000

Du søker ikke lån uten at du vet hvordan du skal betale tilbake. Har du allerede fått lånet innvilget, betyr det at økonomien din har vært gjennom en sjekk som har konkludert med at du har godt rom for det. Men det er du som skal betale, og må balansere inntekter og utgifter på den rette måten.

Først må du finne ut hvor mye du skal betale per måned. Det månedlige avdragsbeløpet avhenger først og fremst av hvor lang nedbetalingstid du velger. Her kan du for eksempel bruke vår kalkulator som du finner på denne siden.

Da vil du se at ved en nedbetaling på 12 måneder blir det et terminbeløp i underkant av 6 000 kroner. Dobler du til 24 måneder, blir det i overkant av halvparten. Kalkulatoren baserer seg på en gjennomsnittsrente, og du vil kunne få lavere eller høyere rente i ditt lånetilbud. Det vil selvfølgelig påvirke dette månedsbeløpet, men ikke i like stor grad som lengden på nedbetalingen du velger.

Uansett vil det endelige månedsbeløpet fremkomme i en betalingsplan du får sammen med lånetilbudet. Du kan da avgjøre om du vil akseptere lånet til disse betingelsene.

Når du vet hvor mye du skal betale, er det bare å rydde plass i budsjettet. Kanskje er det noe du må stramme inn på en periode. Det greieste er å ha faste trekk på alle nødvendige utgifter, herunder dette lånet. Da vet du hvor mye du har tilbake å leve for sammen med andre aktiviteter, og kan innrette deg etter dette.

HVORDAN BEREGNES RENTA?

Vi har over sett på hvordan nedbetalingstiden påvirker betalingen din. Den andre viktige faktoren er selvfølgelig renta.

I motsetning til boliglån hvor de fleste bankene konkurrerer på tiendels prosentpoeng, kan det være stor variasjon i renta på forbrukslån. Gjennomsnittet ligger på 12-13 prosent, men du kan få betydelig lavere eller høyere rente enn det.

Ettersom det ikke er noe pant for lånet som långiver kan forlange blir solgt hvis du ikke betaler, har ikke långiver annet å forholde seg til enn det de får ut av vurderingen av din økonomi i forbindelse med søknaden. Det er dette som lager de store forskjellene. God økonomi gir lav rente og omvendt.

Det er mulig å påvirke rentetilbudet ved for eksempel å få inn en medsøker på lånet. Med to inntekter vil långiver føler seg tryggere. Dere blir også medansvarlige slik at banken kan forholde seg til to personer.

Du må dessuten kjenne til forskjellen mellom nominell og effektiv rente. Nominell rente er prisen for selve lånet som er angitt i en årlig prosent. Effektiv rente er når man til dette regner inn bankens administrasjonskostnader som etableringsgebyr og termingebyr. Den effektive renta blir da noe høyere, men er det som viser den egentlige prisen og som du bør bruke når du sammenlikner lånevilkår.

Men husk at jo lenger løpetid du har, desto mer renter betaler du totalt. Lånets totale kostnader, det du ender opp med ha betalt når du er ferdig, blir større jo lenger tid du bruker på å betale det ned

Det er mange som undervurderer dette. Men å legge inn et forbrukslån med høy rente inn et boliglån med lav rente, vil ofte faktisk bli totalt dyrere hvis du ikke øker innbetalingene. Økonomisk sett bør du derfor betale ned så fort som mulig.

FINN DET BESTE FORBRUKSLÅNET HOS DIGIFINANS

DigiFinans er en låneagent som samarbeider med flere aktører i finansieringsbransjen. Det betyr at dersom du søker gjennom oss, kontakter vi en rekke potensielle långivere for deg. Du vil da få flere tilbud å velge mellom.

Svært ofte er det nyanser i kredittvurderingene. Det gjør at du sannsynligvis kan få et bedre lån på bordet, enn om du hadde søke en enkelt aktør.

Tjenesten er kostnadsfri for deg.