Lån 80 000 – forbrukslån tilpasset ditt behov

kr
år
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Omtrentlig kostnad 0 kr/mnd
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

250000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trenger du et lån på 80 000 kroner, men har liten erfaring med å søke forbrukslån? Da har vi laget denne lille guiden til deg om hva du bør tenke på og hva du bør unngå når du søker lån i denne størrelsesorden. Vi vil også se hvordan de tjenestene DigiFinans tilbyr kan gjøre det lettere for deg å søke og få vurdert søknaden din på en god måte.

Et lån på 80 000 kroner er i mellomklassen. Det er mulig å søke lån opptil 500 000 kroner gjennom DigiFinans, og smålån ned mot 25 000 kroner. Du behøver ikke å søke om mer lån enn det som er nødvendig, men summen bør også dekke behovet.

HVORDAN KAN DU BRUKE ET LÅN PÅ 80 000?

Det er stort sett din sak. Vi skal ikke ha noe pant i det du kjøper når du søker om forbrukslån, som ved for eksempel et billån.

Men for din egen del bør du ha et formål. Det er en dårlig investering å bruke det til å øke det generelle forbruket. Da har du ingenting igjen for det når du har brukt opp pengene, og skal begynne å betale.

Typiske formål for de som har tatt opp lån gjennom DigiFinans er til utbedring av bolig, som jo vil gi mer en varig glede. Eller det kan være til innkjøp av bruktbil de ikke får vanlig billån til. Det kan også være viktige ting eller milepæler i livet som gir varige minner, som bryllup eller den store feriereisen du planlegger å foreta én gang i livet.

Det kan også være mange andre ting. Det viktige er at du vet hva det er, og anser det så viktig at du akter å ta opp et lån for å realisere det.

HVORFOR IKKE BRUKE KREDITTKORTET?

Du har kanskje et kredittkort med en ramme på 100 000 kroner. Det er kreditt du allerede er innvilget, så hvorfor ta bryet med å søke om et lån?

Svaret er så enkelt som at dette blir dyrt. Kredittkortrenten er i de aller fleste tilfeller betydelig høyere enn det du får på et tilsvarende lån. Dessuten følger det ikke med noen definert tilbakebetalingsplan når du bruker kortet. Du skal kun betale et månedlig minimumsbeløp.

Det kan lede til at du bruker altfor lang tid på å nedbetale det hvis du ikke har laget en plan selv, og har disiplin til å overholde den. Terskelen er ofte litt for lav til å fortsette å bruke kredittkortet til andre kostnader slik at det ligger og vaker på kredittrammen. Dét er definitivt kostbart i lengden.

Kredittkortene har dog noen fordeler som du kanskje ønsker å utnytte. Det kan være en inkludert reiseforsikring som gjelder når du betaler den med kortet. Men her er det mulig å få pose og sekk. Du betaler reisen med kortet. Deretter tar du opp lånet som du betaler ned saldoen på kortet med. Kredittkort er nemlig normalt rentefrie fram til den månedlige forfallsdatoen. Lånet kan du tilbakebetale innen en nærmere fastsatt tid og med færre kostnader enn det som følger med kortet.

HVEM KAN LÅNE DEG 80 000 KRONER?

Det er ingen mangel på långivere. Det er etter hvert mange lånetilbydere på banen. Vi snakker om de vanlige tradisjonelle bankene, og om rene nettbaserte forbrukslånsbanker.

Tendensen er kanskje at de store bankene ikke satser direkte så mye på forbrukslån. Forbrukslånsbanker på nett er mer spesialiserte og har mer brukervennlige løsninger.

Men hvis du søker opp långivere på nett, bør du holde deg til de som har norske nettadresser og at det fremkommer at de er godkjent av norske myndigheter. Søker du på nett, blir du også fort offer for aggressiv annonsering. Noen klarer til og med også å finne e-post adressen din og sende deg lukrative tilbud direkte. Disse bør du helst styre unna.

LÅN GJENNOM DIGIFINANS

DigiFinans har en rekke av de mest brukte forbrukslånsbankene i sin portefølje. Det betyr at du sender søknaden din til dem samtidig som du søker hos oss.

Dette vil gi deg flere fordeler. For det første sørger DigiFinans for at søknaden er presentabel når den ankommer banken. De behøver ikke bry seg med å etterspørre flere opplysninger eller påpeke mangler, som vil kunne gi dem et dårlig inntrykk av deg.

Men det viktigste er at du får presentert søknaden hos flere banker samtidig. Det har flere fordeler enn du kanskje tror. La oss se litt nærmere på det.

HVORFOR DU BØR SØKE FLERE BANKER

Bankene har ikke alltid overensstemmende vurderinger når de behandler lånesøknader. Selv om de legger de samme opplysningene til grunn for inntektens størrelse, gjeldsgrad og øvrige økonomiske og statistiske data, vil det alltid være nyanser. Noen kan avslå mens andre innvilger. Enkelte kan gi deg lavere rente enn de øvrige.

Dessuten er du kunden. Alle vil gjerne kapre deg, og må tross alt konkurrere på pris. Det er åpenbart for dem at du har søkt flere steder når søknaden blir oversendt fra DigiFinans.

I dagens bank- og kredittmarked er det ikke anbefalt å holde seg til én utbyder. Både Finanstilsynet og Forbrukerrådet ønsker en konkurranse om tjenestene. Dette er du med på å skape når du søker flere steder på en gang.

HVOR MYE MÅ DU BETALE FOR ET LÅN PÅ 80 000 KRONER?

Det varierer litt i henhold til den renten du blir tilbudt. Men det månedlige tilbakebetalingsbeløpet avhenger mest av hvor lang tid du bruker på å nedbetale lånet.

Du kan se det på tabellen under. Det er stor forskjell hvis du velger ett år eller fem år.

Men det er ikke en umiddelbar fordel å betale lånet over så lang tid som mulig. Jo lenger tid du bruker, jo høyere blir de totale kostnadene med lånet. Dessuten sliter du med det lenger. Og har du mye gjeld, kan det bli problemer med å få ny kreditt til gode betingelser.

Anbefalingen er at du betaler ned forbrukslån så fort du kan. Hvis det er mulig, kan du søke om å betale mindre på boliglånet en periode, for så å betale tilsvarende mer på forbrukslånet.

Men det er forutsatt at du har muligheten. Er du usikker på om du kan betale det raskt ned, kan det være bedre med lang løpetid og heller betaler ned ekstra når du får muligheten.

REFINANSIER MED 80 000

Har du noen smålån som irriterer deg? Å betale flere steder kan være brysomt. I tillegg betaler du ofte mye renter og gebyrer for det lille du har lånt.

Da kan du vurdere å samle alt i ett lån, såkalt refinansiering. Normalt er det mer gunstig med et lån på 80 000 enn fire på 20 000. Fyll ut søknaden her, og få den vurdert av flere banker. Den refinansierende banken vil også hjelpe deg ved å utføre innbetalingene på de gamle lånene direkte.

Da sparer du penger og får en enklere økonomi.

Du betaler ingenting for tjenestene fra DigiFinans. Send din uforpliktende søknad i dag, og vurder tilbakemeldingene selv. Har du noen spørsmål retter du det til oss på telefon, epost eller chat.